Ekonomi

Idag hade vi ett möte om kommunens nedskärningar och vår ekonomiska framtid som ser allt annat än ljus ut. Jag har så svårt att förstå att man bara går ut och säger att nu ska vår kommun spara in typ 30miljoner inom skolans värld, vår framtid.
 
För att hoppa över alla svåra ord och formuleringar som oftast kommer fram så kan man ställa en klar och enkel fråga: Hur fan prioriterar ni? Högsta hönsen med höga löner som inte verkar veta något om skolans värld!
 
Vad blir det för alternativ? spara in på skolmaterial, mindre resurs och större klasser. Jag kan lova att våra barn och ungdomar inte kommer få någon rolig tid i skolan och det kommer vara svårt att lära sig i den miljön. Det leder till sämre utbildning, mindre motivation, mer arbetslöshet och i slutet ren missär.
 
Våra lärare och personal gör i dagsläget ett hästjobb och gör allt för att skolan ska vara en bra plats för ungdomarna som inte bara ska lära sig matte eller kemi utan oxå det sociala livet.
 
Konsekvenserna kommer bli tragiska och jag hoppas att barn, ungdomar, vuxna, föräldrar och alla som bryr sig om våra ungdomar, vår kommun och vår framtid reagerar. 
 
Denna kommun håller på att gräva sin egen grav.
 
Vi har fin skärgård, vi har sattsar pengar på fin infart och så att stadens gator ska vara prydda med blomster och fontän så att turisterna ska trivas längst strandpromenaden. Men skolan och framtiden tänker ni inte på?
 
Skriver ur ren ilska så vet inte om texten är helt perfekt, men en sak vet jag: Harald å gänget det är dags att vakna!
 
Om man faller så måste någon ta emot en, man måste lita på varandra. Hur ska vi kunna falla och lita på någon om kommunen fortsätter såhär? 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin