Tobbe

Jag har fått in någon slags hyllningstema en gång i veckan, ja gillart skarpt. Jag hyllar personer betyder välldigt mycket för mig. Förra veckan hyllade jag Nicke som fick mig att vilja arbeta med det jag gör idag.

Idag ska jag hylla väderhunken Tobbe. Tobias och jag lärde känna varandra under gymnasietiden. Vi blev välldigt tajta och jag kom bra in i hans familj, lite som att det kändes som mitt andra hem. Vi hängde ofta och vi gjorde sjukt många roliga saker tillsammans, när vi inte umgicks så skrev vi till varandra över nätet, mer än ofta dikter. Vi tänkte göra en diktsamling, det rann tyvärr ut i sanden. 

Jag och Tobbe delade säng i 4 månader när vi bodde i Hemsedal, det var en av de bästa tiderna i mitt liv. Inte bara att dela säng med Tobbe, utan att få uppleva alla härliga stunder under en skidsäsong tillsammans. Bl.a då han bröt nyckelbenet ANDRA?!? dagen på vår säsong.. 

Tobias är en av de mest pålitliga personerna jag någonsin träffat, och vill man dela med sig om något så är det till Tobias man ska gå. Nuförtiden bor han i Stockholm och arbetar på tv 4 som väderhunk. Vi träffas påtok försällan, men när man väl träffar honom så blir man helt varm i kroppen, han utstrålar en sån skön energi. Man kan lätt tro att jag är kär i honom, då jag ofta använder orden som baby och älskling till honom, det är han värd!

Att få se Tobbe snacka på Tv är rätt sjukt, sjukt på ett bra sätt såklart. 

Så idag hyllar jag Tobias Lilja Lundberg för att han är en sån sjukt fin person som har en förmåga att göra en glad när man är på dåligt humör, en riktig glädjespridare! En vän för resten av livet








Snart helg

När man har klarat av måndagen känns det som en seger. När klockan ringer tror man knappt att det är sant, och man vill helst kasta mobilen i väggen och somna om. Men i vanlig ordning så går jag upp, slänger in gröten i micron, brer 2 mackor, slänger i mig allt inom loppet av 5 minuter medans jag kollar på vakna med the voice. Borstar mina tänder och sladdar med cykeln till jobbet... 

Så nu när man slutat jobba och ska koncentrera sig på lite träning så slänger man på några sköna låtar och fantiserar om nåt rikgit gött. 

Ansiktet - Äckligt
Snoop Dog & Wiz Khalifa - Young, Wild and Free 
The Notorius B.I.G - Juicy
Vinnie Paz - End of Days




Korvfest

Igår hölls det födelsedagsfest hos Åkerström, det blev fullt hus. En riktigt korvfest, men fan så skoj det var. Det bjöds på sång, dans, tårta och en hel del alkoholhaltiga drycker. Jag som fuktade strupen med vatten hela kvällen fotade en hel del av festen. Åkerström som hade festen kom lite i bakgrunden då allas våran Skännestig tog över mer och mer, han hade hård konkurens av Schaden, som tillslut somnade i sängen och gav öppet mål till Skänne.

Hur gick det då för Skänne? jo han var ganska lugn till en början, men efter ett par snabba så var han i form. Efter att ha fått en kartong i huvudet av schaden så droppade han handskarna och gav ett par rejäla smällar. Väl på Palle så var det "hyllan" som gällde. En hel del dans och ännu mer lyfta upp folk i luften. Kvällen blev inte långvarig, då vakterna fick nog och visade vänligen men bestämt ut Skänne, efter det vet ingen vad som hände.. 

Hur som helst så vill jag tacka för en trevlig kväll och grattis ännu en gång Åkerström!













Lördag

Sovmorgon - ruggigt skönt
Städa vinden - sjukligt tråkigt
Skänka 15 par skor till nåt fattigt land - ganska nöjd
Lägenheten ser ut som 3e världskriget - ångest

Fotboll och tipplördag - så grabbigt det kan bli
Födelsdagsfest hos åkerström - All in
Palle nyöppnar - pepp
Många fanta i baren - smaskigt

Kan bli en skön lördag 




Nicke

Förra veckan hyllade min bästa vän Alex. Idag ska jag hylla en av personeran som gör att jag har velat fortsätta jobba med det jag gör, nämligen Nicke. Att jobba med människor är bland det sämsta betalada jobbet man kan ha, varjefall med det jag jobbar med, vilket innebär att jag inte gör det för pengarna. Men man får nämligen tillbaka så mycket mer som betyder är än pengar, nämligen uppskattning och bekräftelse på att man gör nytta.

Nicke är den första personen som jag fick uppdrag att jobba med, en liten kille som älskade att provocera, måla graff och var överallt och ingenstans. Vi jobbade med varandra varje dag i ett helt år, ibland var jag trött på honom och mer än ofta var han nog trött på mig. Men vi kom varandra nära och efter mycket jobb så mognade han, klarade han skolan och kom ut i arbetslivet. Nuförtiden träffas vi inte så ofta, men när man tänker tillbaka på vår tid så känner jag att det betydde så sjukt mycket och hans utveckligen gjorde så att det kändes så sjukt värt med mitt jobb. Under alla år har jag jobbat med många underbara elever och gör det nu oxå! men detta är ett av mina starkaste minnen som även gjorde att jag ville fortsätta att jobba inom skolans värld. Så att tänka på till er elever, ge beröm till dom som bryr sig om er, det lever man länge på!

Nicke är en sjukt fin person och jag önskar att fler lär känna honom och kan ta del av all kunskap han besitter, inte bara vad det gäller att lyckas, utan allt han har lärt sig under åren.

Här är Nickes lilla brev han skrev när han slutade nian, och jag tror att en del av min livsstil hade påverkat honom, trots att han tyckte jag var en fjant från början.. 

"jag vill inte att dom ska komma ihåg mig som den jag var när jag började 7an, utan som den jag är nu"






Leverera

Man kan ju kanske inte tro det, men folk säger att jag måste uppdatera mer, det vill säga - dags att levera. Att starta en blogg var en liten rolig grej men besökarna var en chock. Så nåt vettigt måste man ju ha skrivit, eller så är alla bara snälla och klickar in.

Jag har en tanke om hur denna blogg ksa bli ännu bättre, men det kommer nog att ta ett litet tag. 

Idag blir leveransen lite sköna festivalbilder, för snart börjar det släppas artister till sommarens festivaler, och det är pepp! Förra året hann jag med siesta, peaace & love och way out west. första gången på 12 år dumpade jag hultan, jag ångrar mig inte! 








Jag ger upp

Sällan har jag gett upp, men nu gör jag det!

Förra året startade jag och en kollega ett korpbowlinglag, Kronwall som bjöd med mig var halvt proffs och hittade titt som tätt över 200 på en serie. Själv hade jag inga större förhoppningar på migsjälv. Runt 120 å man är nöjd. Men det gick bättre än väntat. Med lite coachning av Glenna och mitt snitt blev bättre och bättre. Efter sådär 30 serier hade jag 152 i snitt och vi hade tagit oss till slutspel! Väl i slutspelet gick vi bort oss i nyckelmatchen och slutade 4a. helt ok som första säsong.

Denna säsong då? jo allt var upplagt för en ännu bättre säsong. Glenna gav mig ett klot, eller "boll" som proffsen säger. Bollen heter Nasty och borde vara sjukt bra! Och med lite extra tips skulle jag öka mitt snitt. Men detbörjade katastrof och fortsatte ännu sämre. Jag trodde botten var nådd när DMP och Alex var och hejjade på oss, vi förlorade på sista slaget, mitt sista slag! och Tärna hade psykat ner mig. Bara bita ihop och komma igen trodde jag, men nej, den dåliga trenden fortsatte och för två veckor sedan avgjordes det på sista slaget igen, jag missade självklart! Det var droppen och nu för jag koncentrera mig på discobowling! Disco är jag bra på, men inte bowlingen, men det är en rätt skön kombination! 

Så jag gav upp, känns sjukt men sant.






Snart måndag

Helgerna bara flyger förbi och snart är det måndag igen. Det gör inte så mycket att tiden går fort, för jag har mycket gött som står å väntar på mig i vår. 

Brunk var i lkpg igår och skulle spela sm. Det gick sådär, att spela vid 9 på morgonen är nog ingen i laget något fan av. Så vi var inte på hugget och förlorade första med 2-1. Lika där hade senare räckt till kvartsfinal.. Andra vann vi med 4-1 och var tvugna att vinna sista för att gå vidare. Vi mötte det bästa laget vi någonsin mött och torsk med 3-1 var ett faktum. Det var en rolig dag och vi hoppas på att få spela där även nästa år. 

På kvällen tog några av brunkarna ett litet häng med hög musik, lustiga drycker och många skratt.

Idag var jag hos farsan, han har fyllt år och det ska givetvis firas! han är en riktigt chef som har träskor året om.







My life - my way

Eftersom jag alltid har levt nykter och drogfri så är det inget lustigt för mig, det är min vardag och jag trivs med det. Att träffa på någon likasinnad händer inte ofta i min ålder, men visst finns det en hel del som lever som jag, straight edge.

När man går på högstadiet kommer man ofta i kontakt med alkohol eller tobak för första gången, så var det för mig oxå, och jag sa NEJ. Ett val jag är riktigt stolt över idag. 

Det viktigaste är respekt, man måste respektera varandra för vilka vi är och vad vi gör för val här i livet. Det viktigaste är att man har roligt och trivs med det man gör. Jag trivs med att må bra och inte förstöra min kropp.

Jag tänker inte skriva någon roman om hur farligt det är med alkohol, narkotika och tobak. Men gör er en tjänst, tänk efter en extra gång, stötta varandra och var stolt över den du är. 

här är är en liten artikel VT skrev om mig i våras, den kan vara värd att läsa: http://www.vt.se/ovrigt/reportage/?articleid=5911833



Foto: Ola Axman @ Västervikstidningen

Att bli vuxen

I livet så får vi ta många jobbiga val, ett av valen är att man ska bli vuxen. Det finns många olika sätt att se på att bli vuxen. Detta inlägg blir lite kortfattat om att bli vuxen i låg ålder.

När man går på låg och mellanstadiet så går ens liv ofta ut på att leka och göra roliga saker tillsammans på raster och fritid. När jag var så liten hade jag smutsiga mjukisbrallor och spelade fotboll och hockey såfort man fick chansen. Tjejer tyckte man bara var jobbiga och ville helst inte ha någon som helst kontakt med dom.

Såfort man kommer upp på högstadiet blir det andra bullar, då finns det inte samma möjligheter att på sina rastern spela fotboll, leka datten eller bara springa runt. Då ska man istället tycka om att chilla på en bänk, snacka om brudar och spela kort. Ett ganska stort steg för många som inte alls vill det. 

På Ellen Keyskolan där jag jobbar finns ett pinigsbord som alltid är fullproppat, en basketplan som används när vädret tillåter. Men mer än så tycker kommunen inte att vi ska ha. Tänk om vi hade en konstgräsplan, ett biljardbord, fler pingisbord eller varför inte en skatepark? Jag lovar att resultaten i skolan skulle höjas och elerna skulle bli mer motiverade i skolan. Istället för att bara sitta av sina raster. 

Nu har vi en sjukt bra stämmning på skolan och alla elever trivs. Vi har roligt tillsammans på rasterna, men det jag menar är att det skulle bli så himla mycket bättre om de högt uppsatta fattade att man mår bra av att röra på sig och att det skulle påverka resultaten till det positiva! Och många elever vill leka trots att dom börjar på högstadiet!







BK BRUNK

JVM i vintras, Idrottsgalan igår och handbollsem idag. Mycket händer i sportvärlden och det är sjukt nice att följa. Mitt liv består mycket av idrott och förmodligen kommer jag dö när jag är gammal och kollar på någon slags finalrysare. 

Men vad har västervik att erbjuda då? TR flyter på i vanlig ordning, korpbowlingen går sådär och mitt ny/gamla lag VFF kör på. Sen har vi ju mitt stora hjärta BK BRUNK som förmodligen ingen har gått miste om på facebook. Vårt segertåg rullar och och i serien verkar inte nåt kunna stoppa oss. 

Innan jul var vi i nkpg och spelade sm kval, det kammade vi hem utan större problem. Nu på lördag drar vi till lkpg och ska möta lag från hela sverige. Vi ska göra upp om vilket lag som är bäst på korpinnebandy i hela sverige? ganska så fett.

Hela BRUNK är ett skönt gäng och vi har riktigt skoj när vi lattjar innebandy. Kom mer än gärna och kolla in oss någon match så ska ni få se på show (på korpnivå) kolla även in vår fräscha sida www.bkbrunk.se och kolla vilka heta killar som lirar.









Alex

Vänner är det viktigaste man har, något man alltid måste ta hand om. För utan vänner är man inget. Jag har många fina vänner och dom betyder allt. Idag ska jag hylla en av dom, nämligen Alex. Inte bara för att han är snygg å snäll, mest för att han är en sån sjukt bra person. En person som alla trivs med. 

Jag och Alex har känt varandra många år, vi har umgåtts till och från men på senare dagar mer å mer. Alex är en person som man alltid kan lita på, allt vad det gäller en räka på korpa till att man kan snacka om allt, precis så en vän ska vara. 

Vi tävlar ofta mot varandra, det är ganska så jämt och båda hatar att förlora! En hatkärlek när vi möts i någon sport.

Det jag vill säga med detta inlägg är att ta hand om era vänner och hylla dom så ofta ni kan.

Några bilder från när vi var yngre och orörda tills äldre och fräschare än någosin!









Vad fan händz?

Efter nästan en veckans uppehåll så finns det varken tid eller plats för att INTE skriva på bloggen. Hade junsätan blivit seriös och så dog det. Men nu är det skärpning och hädanefter kommer det leveras mycket gött här!

Den gångna helgen har jag spenderat i Sthlm. Jag vet inte när jag var där senast, men det var påtok förlänge sedan. Nästan så att man hade glömt bort hur nice det är att hänga där och träffa alla sköningar! 

Har varit en helg som har varit lite hetsig men samtidigt lugn å slapp på sina håll. Mardrömmen är ju att vakna påtok förtidigt av ett atombombslarm!

Här kommer lite sköna bilder från helgen. Titta och njut. 



















Tillbka till verkligheten

Så var det dags igen. Efter 2,5 veckas lov ringde klockan. Kanske inte så tidigt som många andra klockor ringer, men tillräckligt tidigt för att jag önskade att klockan gick fel och att jag skulle få somna om. Lik en zoombie fortsatte jag ut i köket, 1dl havregryn 2dl vatten in i micron. Under de 2 minutrarna i micron fixar jag 2 mackor med ost och smör. Frukosten är i magen utan att jag ens vet hur den kom dit. På med kläder, upp på cykeln hejsan jobbet. Extra schysst att jag fått fel tid så att jag kom försent.

Efter jobbet var det tr som gällde. Ett rätt dåligt pass tyvärr. Direkt därifrån hem å laga snabbmat för att sedan träna fotboll på konstgräset och 938943 minusgrader. Gick rätt bra trotts allt. Efter träningen var det möte och nu blir det att mysa i soffan! 

Precis såhär kommer det rulla på ett tag nu, känns tungt i början men riktigt skönt när man är inne i det. Slevar upp lite sköna bilder från resan till USA. New York, ett skönt ställe man gärna reser till igen! 

















Då var det dags igen

Snart är 2,5 veckas jullov över. Helt sjukt vad fort det går. Känns precs som vi åt tomtegröt med jobbet, sa hej då och sen körde uppersittarkväll med polarna. Det har hur som helst varit ett riktigt skönt lov och sjukt skönt att få sova. 

I förrgår var jag med om en såndär jobbig sak som man helst inte vill vara med om. Man har ju ett gäng gånger hälsat på folk som man tror man känner men som visar sig vara en helt annan, det är lite pinsamt men man kan släppa det ganska snabbt. 

Jag hälsade på en som jag känner som satt i en bil, han hälsade tillbaka. När jag gick förbi bilen så fick jag för mig att jag skulle säga nåt till honom, så jag öppnade bildörren och när jag tittade in så var det inte alls någon jag kände. Det kändes som att jag hade solat med kokosolja i ansiktet, typ den färgen hade jag. Jag löste situationen rätt bra och kunde snacka mig ur det hela, det verkade som att han trodde att han kände mig oxå, för han ifrågasatte inte varför jag öppnade dörren.

Igår var det inomhusturnering. 12 lag skulle göra upp om lite sköna prispengar. 6 rätt kassa lag och 6 rätt bra lag. Vi förlorade första matchen och det kändes sådär bra, vi vann de två resterande gruppseplsmatcherna och tog oss till kvarten som inte var nåt att snacka om. I semin mötte vi dock favoriterna som hade kört över allt som kom i deras väg. Nån snubbe som visst lirade i IFK Norrköping? SPelar ingen roll vart han lirar men han hade lektsuga med allt och alla. Förutom när han mötte oss som köttade lite och det uppskaddes inte, då sparkade han ner mig och fick rött kort. slutresultat 3-1och fina mot andra "VFFlaget" en ganska jämn historia där Petter lyckades peta in 1-0 som blev segerresultatet. Jag blev även matchens lirare i finalen, inte för att jag var bra men för att jag hade tjatat till mig det efter alla andra bra matcher jag gjorde :D

Idag känns det rätt så jävla segt i benen. Kan knappt gå! och i morgon är det jobb. Vi hörs.






Wernersson

Drygt 3 år har gått sedan du gick bort. Allt gick så snabbt och allt var så tragiskt.

Alltid när man hängde med dig så hade man skoj, alltid glimten i ögat och charmig som få. Alla våra häng, fester och skatesessions. Jocke, Peter Haber, Sunes sommar och 22 kr för kaffet.

Hoppas att du har det bra där du nu är, tänker på dig ofta!

Bilderna på dig hänger fortfarande kvar i skatelokalen och ibland tänder vi några ljus.

Skulle vara så gött att få se dig göra en no comply igen!

När någon har gått bort är det alltid fint att minnas alla fina och roliga stunder tillsammans, och du var expert på att leverera dom stundera!

Ta vara på alla tillfällen som ges med nära och kära, dom betyder så mycket och alla minnen är så viktiga!

Vila i frid min vän!







Hunken himself

Idag har jag fått äran att träna med Kristoffer, som har två saker som han brinner för här i livet, nämligen träningen och gibbet! Med tanke på att gibba inte är min stora grej så hakade jag på ett utav hans träningspass och det var verkligen spännande att se hur ett proffs tränar. 

Dagen till ära var det bröst och mage som skulle jobba och kommer jag inte ha träningsverk i morgon så kommer jag nog aldrig har det! 

För er som verkligen vill pumpa och bli stora så har ni nog ett tag kvar...

här är lite sköna bilder från dagens pass. Håll i hatten brudar!






Ät och njut

Det finns 2 klassiska nyårslöften. 1: sluta röka och 2: börja träna. Jag röker inte och jag tränar redan, så jag klarar mig från dessa två. Det är stor skillnad på gymmen nu efter jul och nyår, många köper årskort fast man vet att det inte kommer hålla hela vägen, för om 2 månader är det lugnt och skönt i vanlig ordning.

Två dudes som faller inom ramen för dessa nyårslöften är ödlan och bobbo. Under 2 dagar har jag varit lite PT åt dom, efter första dagen så trodde jag att det var kört, men vi körde även idag och det såg riktigt bra ut. Hoppas nu att dessa gossar orkar hålla i hela vägen. Då kanske ödlan lämnar sin soffa i sommar!

PÅ Actic hittade vi även två hunkar som körde för fulla muggar. Liam och Kim, där händer det grejjer!

När man tränar är det även viktigt att äta rätt. Därför kommer här ett lite tips på enkel vegetarisk mat som går snabbt att tillaga. Det enda man behöver är en som hackar, en som steker och en som diskar. Man kan givetvis göra allt själv, men det sista är smartast om någon annan gör.

1 lök
3 champinjoner
1 paprika
300g qournfärs
1 burk tomatkross
2 dl vispgrädde (funkar med matlagningsgärdde om man är rädd för fett)
färsk timjan

1 avocado
1 tomat
1 paprika

1 burk kidneybönor

pasta

Stek löken först tills den får en fin yta sen i med champisar å paprika. Häll i qornfärsen och låt steka i några minuter. Häll i tomatkrossen och grädden och krydda med salt, peppar, soja och färsk timjan. Koka samtidigt upp pastan.

Salladen är bara att kötta ihop - avocado, paprika och tomat.

Ös upp allt på en talrik och häll över bönorna. Smaklig måltid










Nyårslöfte?

Jag har, tro det eller ej, aldrig haft ett nyårslöfte. Iår har jag inte det heller. Inte för att mitt liv är perfekt, jag skulle kunna önska mig 19902323 saker som skulle göra allt mycket bättre. Men jag tror att inte att det hjälper att jag lovar alla något på nyårsafton.

Nu trivs jag sjukt bra med allt och de där småsakerna som knappt har någon betydlese fixar man om man orkar.

Dock så BORDE jag lova migsjälv att jag ska diska mer under 2012, eller inte mer, utan oftare. Men att diska är det tråkigaste som finns, inte ens om jag drar på världens bästa låt så blir det roligt! 

Påtal om låtar så ska jag ger er lite sköna låtar som har gjort mitt senaste år till ett nöje, för musik är så jävla
fett!

Nause - made of
Swedish House Mafia - One
Maskinen - Buffalo Blues
Adam Tensta - Like a Punk
Maskinen - Bränner
Wiz Khalifa - Roll Up
Rebecca & Fiona - Bullets
Timbuktu - Resten av ditt liv
Marcus Price & Carli - Bubbelgum
Avivii - Levels
Mike Snow - Silivia
Skrillex - First Of The Year
Ansiktet - Äckligt

och självklart allt med Mange Makers!

Nyårsafton tillbringade vi i saunan, Jag och Bobbo var dom enda som badade, det var sjukt kallt! Tedborn spydde 1 cm från baljan och jag hade sprutgrädde på min överkropp! det var en helt ok kväll och idag är jag nog piggare och fräschare än dom flesta runtom i sverige! 





bloglovin