Död

Efter att ha besegrat Virserum för första gången i VFFs historia och med hela 4-0 så är min kropp helt jävla död. Jag klarade mig utan gult kort, vilket innebär att jag inte är avstängd mot seriefinalen nästa söndag mot Hultsfred, skönt! I den matchen kommer allt att avgöras!
 
Min ljumske är av, fick nån sträckning i magen så jag kanppt kan andas och mitt huvud mår inge vidare. Jag antar att jag kommer ha det svårare än vanligt att ta mig upp ur sängen i morgon, måndag morgon. Fan oxå!
 
Men hur som helst var det gött att få dansa lite samba med spiggen idag! Viva la vid loca!
 

Svensexa

Idag har jag varit på min livs första Svensexa. Vår käre vän skogshuggaren Erik Alne ska snart gifta sig och då måste man ju ställa till med bus. Vi "kidnappade" Alne när han testade kostym på Carl Otto. Vänner från halva Sverige hade letat sig hit och det var laddat för en heldag med massa gött.
 
Vi började dagen med Gocart. Efter träning och tidskval var det dags för B och A final. Bfinalen glömdes bort då allt fokus var på A. Jag startade som nr 6 och Alne som nr 4. Efter en rafflande start en hel del krockar och mycket vinnarskallar kunde Åkerman som hade ledning hela racet ta hem allt, jag kämpade mig till en andraplats och Alne tog en helt ok tredjeplats. Skön tävling!
 
Vi begav oss till nästa station som var paintball. Det var ett jäkla skjutande och många osm fick ont, vi avslutade det hela med att avrätta Alne som fick springa och ta en flagga medans vi pepprade honom. HÄRLIGT!
 
Efter det var det ett ministopp på corner innan vi begav oss till Saunan på Lysingsbadet, en välbehövlig realx med bastu och bubbelpol och självklart ett dopp i havet. 
 
Kvällen avslutas med Nintendo 8bit hemma hos Alex. Har aldrig sett så mycket spel i hela mitt liv. Får se vart kvällen och natten bär av. En Mycket trevlig tillställning.
 

Smakar gott

Veckorna rullar på och det är helg igen, säger som alltid - smak påt!
 
Började städa och diska idag IGEN! men mitt i allt ville Tobbe att jag skulle haka på till stna å käka, å att fly städet för att äta är alltid ett givet ja! Blev subway, helt ok.
 
Påväg hem till städet igen fick jag ett mess av Jörbrink och om 15 minuter bär det av till Vimmerby för att kolla in lite hockey. En spontan fredag!
 

Ung utan pung

Idag fick hela skolan titta på en fantastiskt bra föreställning med ett gäng som kallar sig ung utan pung. Att vara på teater är varken jag eller ungdomarna vana med, men nu har vi fått mersmak och hoppas att vi kommer att få avnjuta mer shower framöver.
 
Hjärta mig var namet på föreställningen och den bjöd på ett liv i cyberrymden fylld av bloggar, facebook, youtube och twitter, precis så som det ser ut för de flesta ungdomar i Sverige. En ganska lättsam värld med många skratt, vänskap och kärlek. Tyvärr har detta en tråkig baksida som lysde med en röd tråd genom hela föreställningen, dock på ett ironiskt sätt som ibland kanske kan vara svår för en 13åring att förstå.
 
Mobbning och trakasserier på internet är tråkigt nog vanligt och att många blir utnyttjade med bilder som sprids. Det kan vara värt att tänka på att tänka på.
 
Hur som helst så var det en fartfylld show som fick med hela publiken. Tack ung utan pung för att ni bjöd på er själva för oss.
 

Hösten..

Dimman ligger tät över viken, regnet duggar och det är kyligt. Vi kan välkomna hösten. Känns inte alls motiverande när man redan nu ser att det börjar bli mörkt ute när man slutar jobbet.
 
Hade hantverkare hemma hos mig precis, nu ska jag ta tag i köket och göra klart min renovering. Ska bli skönt.
 

Hockeyhäng

Blev ingen hemmakväll som jag trodde, ingen skräll dock. Jag finner sällan ro själv hemma, trotts att jag trodde att det skulle bli så ikväll. Rydersten bjöd in till hockeyhäng och tipp, gunnebo ifs finest heiski å lindmark kikade in oxå.
 
Första lappen revs redan i första perioden, nu är vi inne i sista perioden och hoppet lever fortfarande, men det måste dock ske något slags mirakel för att vi ska vinna på tippet. kämpa!
 

Ja tack

Idag är det en såndär dag som bäst intill aldrig inträffar. Att handla massa gött på Willys gör jag varje dag, men just idag så handlade jag extra gött! Och nu efter shopping på Willys så ska jag bara vara hemma och ha det underbart skönt några timmar. Ingen match, ingen träning, ingenting inplanterat.

Ska laga lite mat, slappa lite i soffan och bara njuta av en skön tisdag!


Orm

Jag gillar inte hösten, ge mig vinter! Men det finns få positiva saker med hösten, en av dom (trodde jag) var att ormarna har gått i ide eller dött. Ormar är bland det äckligaste som finns. 
 
Mitt under dagens träningspass med fotbollen så ser jag en orm, 10 cm från min fot, mitt på fotbollsplanen?! skrek till, sådär tjejigt som man kan göra om man ser en orm och hoppade ca 2 meter upp i luften. Inte ens när man tränar fotbollboll så är man säker från att bli ormbiten!
 
Här är en bild från i vintras när jag för första gången i mitt liv höll i en orm.
 

Zzzöndag

Mina ljumskar är som två slita gummiband, men fan så gött med seger! Efter 7 minuter blev Liffa utvisad, Näshult fick straff och tog ledning med 1-0. Mange vaktade kassen och straxt därefter kom även 2-0, allt kändes så jävla tungt.

Jolly Samba Jumper kunde dunka in en frispark straxt innan paus och vi kände ett litet hopp! Andra halvlek ägde vi och målen kom vartefter vi kämpade på. Vi vände på steken och vann tillslut med 5-3 och jag fick äran att näta idag.

Igår var det Halokväll, under ser vi det förlorande laget som försöker att sälja en cykel!


Raggarbil

Lördag, jag har precis vaknat efter en gubbkvart. Har varit och simmat med ödlan, 30 längder. Skönt att somma och dålig teknik kan bli bättre. Var ute och åkte i hans raggarbil en sväng, skönt vrålåk. Tyvärr sög vädret så det blev inga sköna bilder på bilen.
 
Ödlan hittade dock en skön mexicohatt, heypa!
 

Fretaggggg

Fredag och en härlig helg på ingång. Det regnar ute vilket kommer inbjuda till en rikitgt slappisdag. Ska nog ta tag i lite städning om inget annat spännande kommer ivägen.
 
Idag avslutade vi e-valsveckan i skatehallen. Har varit en fantastiskt skön vecka med många skratt och en del tårar. Idag var det 7 tjejer som var sugna på att lära sig skata, riktigt skoj. Dom var sjukt duktiga och lärade sig snabbt att behärksa balans på brädan. Grabbarna var oxå grymma, överallt hela tiden.
 
Tack för att det är helg och tack för en skön vecka.
 

Gymmet

Under förra hösten så pumpade jag, Jocke och Johannes hårt på TR, det rann ut i sanden och det blev inte så mycket träning för någon av oss. Idag återförenades vi på Actic och skönt nog så ligger jag steget före latmaskarna som fortfarande inte har kommit igång med träningen.
 
Det var jävligt skoj att träna tillsammans och jag ser fram emot att jocke ska köpa kort så det blir en hel del träning för oss. Johannes har flyttat till Växjö så vi får se om han gästspelar någon gång ibland.
 
Skönt pass, skönt häng och många skratt.
 

Egotorsdag

I morgon är det torsdag, en rätt skön dag för då vet man att helgen är på ingång. Gör något spontant eller häng med någon du inte har hängt med på länge. Skoj att göra nåt med någon som man inte ser så ofta, det mår man bra av.
 
Egobilder är något som gör folk upprörda. Nästan lite förbjudet att lägga ut bilder på sigsjälv, jag vet inte varför men många ogillar det. Därför langar jag några egobilder såklart. Blunda om ni vill.

 

Varför?

Vissa saker är både enklare och roigare än andra. Diska och städa är sånna saker som kommer långt ner på min lista vad det gäller roliga saker. Som idag skulle jag egentligen inte träna alls, jag skulle hem å vila å städa. När jag kom hem så möttes jag av en sjukt äcklig lägenhet, så jag bytte om och drog till gymmet. roligare och skönare. I samma veva bestämmde jag ett kvällshäng inklusive middag med Alex. 
 
När jag kommer hem ikväll så kommer jag vara så trött så att jag måste sova. Får se om lägenheten har fixat sigsjälv tills i morgon efter jobbet, ber till gud om det!
 

Respeklöst

Alla människor tycker att olika saker är respektlöst. Det är en ganska bra sak att många tycker olika saker, annars hade det varit rätt trist och det hade inte funnits något att diskutera, för alla hade tyckt samma sak.
 
Ibland kan man bry sig om jättesmå saker, och ibland världsproblem. Jag tycker att det är respektlöst att äta kött, det är en ganska stor fråga.
 

Skatedag nr 2

Idag var det andra dagen för elevens val och jag fick 20 nya elever att ta hand om, minst lika duktiga som igår. Tyvärr så var vädret lite sämre idag så utomhusskate var att glömma på förmiddagen.
 
Visst ska vi vara glada att vi har en skatelokal, men den börjar bli ganska så sliten, det är dammigt och materialet börjar gå sönder. Kommunen sparar in och förmodligen är det bara att glömma att vi ska få ny lokal eller nya saker. Men jag tycker ändå att ni kids borde reagera på att man inte kan hänga i vilken skit som helst. desstomer man hörs desstomer lyssnar dom.
 













Elevens val

Denna vecka har vi Elevens val på skolan. Det innebär att det finns massa spännande saker att välja mellan för eleverna. Jag håller i skate och det är ett attraktivt val. 3 dagar denna vecka ska jag hålla till i skateloklaen med ca 20 nya elever varje dag, en helt ok vecka med andra ord.
 
Några av kidsen har aldrig stått på en bräda eller kickbike innan, å det är jävligt fett att se hur dom utvecklas på bara en dag. Hoppas att många får upp intresset för skate å bmx under dessa dagar och börjar åka mer på sin fritid.
 
Ibland är jobbet jävligt gött.
 









Helvete

Ibland kan man tro att lördagar alltid är bra, jag trodde det men igår så fick jag reda på att så inte är fallet. Allt var perfekt, sovmorgon, god frukost, häng på stan och sjukt sugen på match. Efter det var det några timmar som var helvetes jälva piss röv fan! Vi förlorade matchen, är fortfarnade kvar i serieledning men kunde ha kopplat ett järngrepp om seriesegern. 3 matcher kvar och det är så sjukt tajt! Kvällen bjöd på lagfest och det var fantastiskt skoj.
 
Hur som helst så var uppladdningen till matchen skön, alla var taggade och det är alltid så bra stämmning innan match. Fotade lite för att visa hur det kan gå till.
 
Fält lyssnar alltid på musik i bussen, han sjunger mer än gärna med och det är självklart kartellen eller DMX som dunkas. Ekberg är nya junioren eller materialaren, han tar hand om en korg och sköter sitt jobb, i bussen kollar han på youtube genom sin mobil.
 
Berka, lagets hunk messar guzz hela resan! Hallberg är trött efter nattens hårda jobb och sover oftast. I omklädningsrummet så putsar "frälsaren" Hjalmar sina skor och hoppas dom ska färlsa igen, dock så blev det inte så igår. Göran som är lagets gubben i lådan håller alltid ställningen i omklädningsrummet och gillar inte så mycket hiphop som fält gör.
 
En del av ett jävligt skönt gäng.
 









Jomenvisst

Somnade 22.30 och vaknade 09.30, en ganska skön omgång sömn med andra ord. Idag har vi match mot IFK Oskarshamn, en tuff uppgift, men ett måste om vi ska försvara vår serieledning.
 
Startade dagen med en stabil frukost och nu blir det att bege sig ner mot city för en skön promenad i sensommarvädret.

Ser fram emot match och lagfest efter det!
 

Lördag?

Vilken dag är egentligen bästa dagen? Fredag är man ju alltid på bra humör, extra gald och känner att det snart är helg, fantastisk känsla. På kvällen är man oftast seg och intar soffläge. Lördagar är ju den dagen man kan göra mest saker på, sova länge, göra något skoj på dagen, hänga i gäng på eftermiddagen och på kvällen göra nåt fett. Söndagar är alltid en slapp dag och jag har sällan jobbångest så det är en bra dag.
 
Men min känsla för bästa dagen är nog fredag. Man har hela helgen framför sig och man är alltid på bra humör. underbart.
 
Helg - Smak påt
 

Skanvik

Idag var det förmodligen en utav dom sista kvällarna med härlig kvällssol, en sensommarkväll. Blev en liten tripp ut till skanvik som alltid är lika fint, med skärgård och en horisont där man bara ser vatten. Härligt.
 




Dansa - Pausa

Idag har vi fått en skön danslektion av ett gäng sköna dansproffs. Visste inte riktigt vad det var vi var inbjudna på, men Streetstar bjöd på underhållning, show och en riktigt bra danslektion för kidsen. I nästan 2 timmar var det fullt ös och det var länge sedan jag var så svettig.
 
Jag har ok takt, men att dansa på riktigt är rätt svårt och kräver både kordination och uthållighet. Man blir inspirerad när lärarna är grymma och jag hoppas att många vill fortsätta dansa. 
 
På mejeriet på fredag är det show, disco och skönt häng mellan 18-21. Var på plats! och på måndag så börjar en dansgrupp för endast killar. Kolla upp affischer i skolan eller på mejeriet.
 


 
 

Medborgarförslag

Nu har jag lämnat in ett medborgarförlsag till Västerviks kommun om ett utegym. Hoppas att dom nappar på det. Ska försöka dra in VT oxå så att det blir lite skriverier om det. När jag la upp förra inlägget om just ett utegym här i viken var det massa folk som kontaktade mig. Kämpar man så går mycket att få igenom.
 
För andra dagen irad denna vecka så besökte jag actic, har ändrat om min träning lite och kör lite crossfitinsirerat, mend et är svårt med teknikerna. Men känns gött och man blir så jävla utpumpad!
 

Skatekids

Var ganska länge sedan jag rullade på brädan, tråkigt men sant. Blir att damma av den lite nu till hösten och se om mina nolliepressureflips sitter kvar. 
 
Påväg hem från gymmet hörde jag det härliga ljudet från några skates som flippades runt, var självklart tvungen att dra å kolla läget. Gurkan, Anton och Arner chillade ut med brädorna. Pepp som fan att kidsen hänger i och skatar på, det är sånna som gör att stan fortfarande lever. Nya generationer som tar över efter oss gamlingar.
 
Gurkan som är Wurts brorson är vild och galen, lite utav motsattsen till Wurt, jag vill se dom köra en game of skate mot varandra.
 
Trots att vi har en skatelokal är det viktigt att fortfarande vara ute på gatorna, leta spots och visa att det finns skatare i stan, folk måste få höra och se oss. Man saknar tiden man gled runt på stadens gator, letade spots och härjade med busschaffisarna på stationen. Keep going kids
 




 

Vilse i storstan

Igår var det sovmorgon till 12 på schemat. Därefter drog vi ut till Sätra för att kolla in SM i crossfit, några minuter innna jag klev in i sätrahallen så kände jag mig vältränad, efter att jag klev in där så kände jag mig som en otränad klenfis. Dra mig baklänges vilka monster som körde där inne, inte några uppumade björnar utan så sjukt trimmade kroppar med maximal uthållighet, jag gillade det jag såg och för Beo så var det säkert paradiset med dessa män i bara överkroppar.
 
Är sjukt sugen på att komma hem och pumpa, lägga om mitt träningsschema totalt.
 
Blev en sväng på stan oxå och när hungern började krypa sig inpå så gjorde man det klassiska, sprang runt från matställe till matställe tills man blev sådär grinigt hungrig. Blev tillslut rätt lyckad med god wook med tofu.
 
Lugn lördagskväll med tv och sova tidigt. Är på g hem till Viken nu för att spela lite match.
 







 

Helg

Äntligen helg och jag tog mitt pick och pack och begav mig mot kungliga huvudstaden. Landade i Lkpg och fick skjuts av snälla Björn och Kajsa. Blev en lugn kväll med en fanta på Medis med Beo och några av hennes polare och käk på Tacobar.
 
Idag blir det glida en sväng på stan och kankse kolla nordiska mästerskapen i crossfit. 
 
Nästa vecka kommer världens sämsta band Takida till Grönan. Gå helst inte dit.
 

Seglarskorna

Igår skrev jag om hur illa jag tycker om dålig djurhållning och mat som fraktas långt för att vi ska komma undan billigt. Idag slinker det in ett inlägg om ett par seglarskor som jag hittade i garderoben. Skön kontrast på inlägg.
 
Men lite så är det om man har en sida, forumt eller blogg som handlar om lite allt möjligt och som massa olika personer läser, inte bara en speciell målgrupp.
 
Jag älskar skor och har samlat på mig ett gäng under mina år. Idag hittade jag ett par seglarskor som jag använt 1 gång sedan jag köpte dom, dags att använda mer! sköna och snygga, vad mer kan man begära.
 





Lunch?

Vad äter vi egentligen till lunch? Idag serverades det kycklinggryta i skolan. Ca 4000 barn och ungdomar i vår kommun fick ta del av denna smaskiga lunch. Men vad är det egentligen vi äter? och vart kommer den ifrån? 
 
Jag har inte forskat i något av detta, men jag har svårt att tro att maten kommer från någon närtliggande bondgård som föder upp kycklingarna på ett schysst sätt. Förmodligen kommer dessa från någon stor industri i något billigt land bortom Sveriges gränser.
 
Jag tycker att vi borde bli mer insatta i det vi äter och sätta lite mer krav på vad som läggs upp på våra tallrikar.
 
Det som har blivit bättre med skolmaten senaste året är att det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Testa det så att efterfrågan bli högre, om ni nu er bryr er om vad ni äter.
 





Äta

Äta är alltid viktigt, att äta när man tränar är ännu viktare, att äta rätt är nog viktigast. Jag är i en fas där jag vill gå upp i vikt, men det går rätt dåligt. Det är svårare än vad man tror att få i sig ordentligt med mat. Speciellt när man tränar ca 8 pass i veckan.
 
Nu har jag tränat både styrka och fotboll och jag åt senast vid lunch, detta innebär att jag förbränner mer än vad jag får i mig, vilket gör att jag kommer gå ner i vikt, vilket är katastrof på min redan smala kropp.
 
Nu blir det thaigryta med sojakött och ris. Ikväll blir det ostkaka. Ska försöka fylla på så gott jag kan.
 
Ät och träna gott folk!
 

Sista sekunden

Sista sekunden är ett av sveriges bästa liveband och har gjort sjukt många bra låtar. För er som enbart lyssnar på HipHop eller populärmusik är det kankse inget att rekomendera, för då låter det säkert bara som "skrikmusik"
 
Men skön svensk hardcore som passar bra en söndag som denna då man vill knyta näven, känna sig peppad och bara må gött. 
 
Sista sekunden ligger för tillfället på is men hoppas dom tar tag i sina kloka skallar och kör igång snart igen. 
 
Åldras med stil
Bombplan
Tattoos är punk
Köpenhamn
Snacka skit
 





Lördag

Igår vann vi mot Eksjö med 4-0, vi leder fortfarande serien med 2 poäng och det kmmer bli en spännande avslutning på säsongen. Vi avslutade fredagskvällen med Halo. Ett skönt spel som jag inte är speciellt bra på.
 
Hur som helst är det lördag idag, ska jobba på Lager 157 och jag är allmänt pepp. Langar lite sköna låtar som rullar i mina lurar, både nya och gamla
 
Medina - Där palmerna bor
Sista sekunden - Åldras med stil
Ison & Fille - Stationen
Sandro Silva % Quinto - Epic
The Notorious B.I.G - Juciy
Stress - Tystas ner
Sedlighetsroteln - Ring snuten
 

bloglovin