Thaigryta

Ubder Sälen så slarvade jag en hel del med maten, jag som hade tänkt att bli seriös. Men jag börjar om på ny kula och försöker min väg för att gå upp i vikt.

Kvällen till ära så blev det en sjukt god thaigryta. Lite random goda grönsaker steks upp samtigt som jag kokar lite sojakött. När grönsakerna är klara så drar jag i 2 matskedar olja i en gryta tillsammans med röd currypasta, chili och vitlök. Sen när det har fräst en snabbis så häller man i alla gränsaker och sojakött. Låt sjuda i några minuter med grättnas och kokosmjölk medans man kokar ris. Vips så är maten klar, å sjukt gott blir det oxå.








Sista dagen

Ställa fram klockan en timma och upp tidigare än vanligt. 07.00 och jag var i princip döende, men frukosten gick ner och några timmar senare var vi städade och klara för sista åkdagen.

Lite mulet till en början men sen sprack det upp och levererade sol. Nu är vi på g hem till viken och denna resa har varit så sjukligt skoj och alla ungdomar har varit fantastisk. Så sjukt rolig resa! 












Kvällssol

Efter 7 timmar i naveln tänkte jag klippa lite kvällssol från stugan. Härlig utsikt med berg å solnedgång. Det blev dock inget långvarigt häng då Clara inte hade åkt något idag och ville verkligen ut, självklart ställde jag upp. Vi fick nån timma i ganska uppkörda, men härliga backar. Nord hängde med och han lärde sig 180. Att se glädjen hos kidsen är den bästa lönen man kan önska sig.

Vi har käkat en sjukt god middag, varit på Ica, bastat och nu hänger kör vi stughäng delux sista kvällen.









Gift

Igår gifte jag mig med värdet och jag ångrar mig inte en enda sekund!! Det har varit sådär varmt så att man bara vill klä av sig naken å rulla sig i snön! 

Snön har varit slaskig och sådär mjuk som jag älskar. Kidsen har åkt som galningar och en av mina bästa vänner, Gabbe har varit här en sväng. Det har med andra ord varit en helt fantastisk dag! 













Kvällsåkning

Efter en suverän dag i tandådalen så ville vi ha mer! Så vi tog några snabba åk i Lindvallen. Sjukt fräscht.

Tacosen till middag blev succé, vad annars en fredag lixom?

Nu är det daga för den dagliga dosen av Ica innan vi ockuperar bastun! 









Tandådalen

Idag var det Tandådalen på schemat, det innebar strålande sol och fantastisk åkning. Jag älskar solen, men sol kombinerat med snowboardåkning är något utöver det vanliga. Det är en speciell känsla som är svår att förklara för någon som aldrig testat.

Kidsen har levererat i backen och alla är nöjda. Blir nog lite kvällsåkning innan det är daga för tacos och bastuhäng.












Bastu

Efter en heldag i backen så är det gemensam middag där ungdomarna själva är kockar. Det kan gå hur spm helst, men oftast blir det smaskens.

En tur till Ica efter maten sen är kvällen räddad med sötsaker. Man avslutar självklart kvällen med bastu, kortspel och skönt häng.






Sälen

Efter en lång natt i en buss med sådär lagom hårda säten så räven domnar efter en timma så har vi äntligen landat i Sälen, åkt en hel dag och checkat in i våra stugor.

Bussen var inte så illa, jag sov helt ok. Men mina ben känns sådär efter tisdagens benpass.

Dagen har varit sådär fantastisk som man bara drömmer om näe man åker till Sälen. Blå himmel, stekande sol och perfekt snö. Jag åkte runt med ett leende på läpparna hela dagen.












Körv

Har packat klart och är redo att dra till Sälen. En lång matt på buss väntar. Hade sån jävla flyt att Alex bjöd över mig på lite körv med bröd!




Ben

Efter mitt besök hos Minh kändes min ljumske och baksida lår oförskämt bra. Jag hade tänkt att vila från gymmet men blev ett Benpass med Leksands lovande back Josef.

Josef gick på Ellen Key för 2 år sedan, sedan valde ha nattöppna vilen för att satsa på hockeyn på gymnasiet i Leksand. Nu har han praktik på Ellen Key och ikväll passade vi på att köra ett pass. Han är ruskigt stark i benen så där hade man ingen chans. Men roligt med lite nytt tänk på övningarna.

Får se om jag kan gå i morgon.






Våffeldagen och Minh

Så sjukligt gott med våfflor, å sån sjuk tur styck blev bjudna på valfritt antal på jobbet! Jag tog ett gäng!

Efter jobbet har jag hängt hos världens bästa kines, Minh! Han trycker på punkter där man har ont, zonterapi. Idag hade jag ont på rumpan och ljumsken, typ rätt trista ställen att ha ont på när Minh ska trycka! 

Men chef som han så tryckte han som en dåre och nu hoppas jag att det ska bli bra.






En gång i tiden

En gång i tiden hade jag dreadlocks. En annan gång i tiden hade jag långt hår utan dreadlocks. Idag så har jag kort hår och jag tror att jag fortsätte så.
 
 
 
 

Rast

Sitter på skolgården och avnjuter en välförtjänt rast. Solen skiner å det är rätt gött. Funderar på om jag ska sova efter jobbet eller om jag ska till TR, brukar sluta med TR, det är ändå rätt Nice.

Två dagar kvar till Sälen!




Återförening på olika lag

Trots att det var träningsmatch så var denna match speciell för mig. Min gamla lagkamrat, min vän och förebild inom fotbollen stod på andra sidan planen. 

för typ 9 år sedan kom Möller upp i VFFs A-lag som pissjunior. Vi hade sjukt roligt och han blev en mycket bra vän till mig. A-laget blev kortvarigt för Möller då han blev köpt av åff. I 7 säsonger spelade han där och det var sjukt roligt att följa hans utveckling. Allsvenskan och en av stormarna i åff men fortfarande så ödmjuk och go person.

Iår har han valt att trappa ner på fotbollen och börja spela i derby div 3. Dagen till ära så möttes vi i en träningsmatch.

Vi hade inte så mycket närkamper, men känslan att spela mot honom var skön och rolig. Vi gjorde en bra match, men förlorade med 4-3.

Trots träningsmatch, så var det en stor dag för mig. Och tanken slog mig att det finns möjlighet att vi kanske spelar i samma lag inom något år slog mig, men det är bara drömmar just nu.





Hoffmaestro

Alex brorsa fyllde nyligen 40, en del av hans present var att få se hoffmaestro. Jag blev chaffis åt ett festglatt gäng.

Hoffmaestro i sig var inte så fett som det brukar vara, visst var det bra röj, men efter att ha sett dom så sjukt många gånger så blir man lite trött på att det är exakt samma show. 

I Hultsfred kunde man se det mesta, bara sjukt roligt att kolla på folk. En rolig kväll helt enkelt.








Sälen

Om en vecka så åker vi på den årliga resan till Sälen, men mejeriet. Det är en fantastisk rolig resa med 5 ledare och 50 ungdomar. 

4 dagar som känns som 1, tiden går så sjukt snabbt. Hoppas på stekande sol och mycket snö. Jag är så sjukt peppad.






Träningsmatch

Onsdag kväll, snålblåst och regn i luften. Det låter inte så inbjudande men kvällens träningsmatch var riktigt skoj. Jag började på bänken, inte lika skoj. Men fick möjlighet att fota lite och tagga igång för att spela andra.

Vi trodde på ett tufft motstånd mot Högsby som spelar en division över oss. Men efter 2-1 i paus släppte det rejält och vi spelade sjukt bra fotboll.

En härlig kväll med ett skönt gäng. Matchen slutade 6-1 och nu laddar vi på inför nästa match. På lördag ska vi möta derby dit Möller har gått, ska bli fantastiskt skoj att spela mot honom.








Bulk

 Nu ska jag verkligen ta tag i att gå upp i vikt, lägga om mitt kostschema och testa om jag kan gå upp några kilo och lyfta tyngre vikter.

Började igår och ska börja med en månad och se om det blir någon skillnad. Nu kanske det inte kan hända så mycket på en månad, men vi får hoppas på det.

Mitt schema kommer se liknande ut varje dag fast lunch å middag ändras lite, men upplägget är detsamma.

Frukost: 2dl havregryn, sylt å mjölk. Smoothie med en handfull frysta bär, 2 ägg, 1dl proteinpulver och mjölk. Sen avrunda med 1 banan.

Mellanmål: proteinpulver med mjölk och en frukt.

Lunch: skollunchen 

Mellanmål: 2 frukter, en macka och 50g mandlar.

Middag: nåt smaskigt vegetariskt

Kvällsmat: 1dl havregrynsgröt med stöt å mjölk. 1 dl caseinpulver. 50g mandlar.

Oftast äter jag lite lunchlåda innan jag slutar jobbet oxå men det är inte dagligen. Det är för att skollunchen inte alltid är i toppklass.

Med detta schema hoppas jag att jag går upp i vikt. Frukosten är tyngst, så sjukt mättande! I måndags morse vägde jag 82.6 kg. Ska väga mig varannan vecka.







Utegym

Igår var alla så sjukt sega och ingen var sugen på att träna. Jag var inte så pepp på att träna på gymmet så jag bestämde mig för att köra ett pass på nya utegymmet vid kvännaren. Jag blev riktigt imponerad med tanke på att det är privatpersoner som har byggt det.

Armgång, chins, dips, situps, bänkpress och lite annat smått å gott fanns det. Kan starkt rekomendera att dra dit om man är sugen på att träna i friska luften eller inte är sugen på att hålla till inne på ett gym.







Abrahim Senior Jabateh

Tänk dig att du ska få lämna alla dina vänner, hela din familj och allt du drömt om. Att lämna allt och bli skickad till ett land där du varken kan språket eller känner någon. Jag tror inte att man kan föreställa sig den känslan, men just den känslan och det beskedet fick Abrahim Senior Jabateh i höstas. Beskedet och den hemska historien om Ibbe spred sig över hela Sverige. Radio, tv, tidningar, kändisar, facebooksidor och namninsamlingar. Låt Ibbe stanna spreds överallt.
 
Jag kan inte förstå hur man kan behandla en människa på det sättet, helt sjukt att vi kan låta människor få gå igenom ett sådant lidande.
 
Snart har ett halvår gått och Ibbe bor fortfarande kvar i hultsfred. Han vet inte hur det kommer bli och oron finns där varje dag. Allt stöd från människorna runt om i Sverige har gett honom styrka och det är viktigt att vi fortsätter visa vårt stöd, kampen fortsätter!
 
 
 
Alla interjuver är så gripande och när jag såg Ibbe i vintras var jag tvungen att gå fram till honom, just mina ord kanske inte hjälpte politikerna att ändra sig, men det var förhoppningsvis skönt att höra ännu mer stöd. Nu har vi snackat lite på facebook och Ibbe är först ut i min fortsättning på "snabba frågor"
 
Så här gott folk är lite snabba frågor till Ibbe:
 
Jag Heter: Abrahim Senior Jabateh
 
Jag bor: Silverdalen/Hultsfred
 
Men jag skulle vilja bo i: Helsingborg eller USA
 
Jag äter helst: Kinamat och tacos och kyckling
 
Jag dricker helst: Allt som är gott men mest saft
 
På min fritid gör jag helst: Träna fotboll, är med vänner, träna
 
Internetsida jag ofta besöker: Instagram, twitter eller fotbollsskandalen
 
Favoritklipp på youtube: Jag är inte inne så ofta på youtube, men är jag inne så kollar jag på detta http://www.youtube.com/watch?v=GTUIlOudlHI
 
Jag har slutat med: Att komma sent till lektionerna
 
Men börjat med: Att komma i tid till lektionerna
 
Jag skulle vilja vara bäst i världen på: Att spela fotboll
 
Jag skulle vilja tillägga: Lycka till Steve J-son




Söndag

Att jobba hela natten tar fan på krafterna, känner mig som en påse skridskor idag! 
 
Gårdagen var så sjukt nice ändå, bra drag på dansgolvet och massa av mina homies var ute! Det är verkligen så sjukt skoj att leverera musiken när dansgolvet kokar! Nu är det dags att vakna till liv, en härlig söndag på g.
 
 
 

Tacos

Fredagsmys, tacos och skitsnack. Det var påtok förlänge sedan det var stort skönt häng med god mat, typ tacos. Ikväll var det äntligen dags och det var så sjukt gott, inte bara maten utan allt!

Innan hade vi alltid häng på onsdagar med middag och PH, så det är dags att ta upp lite tradition igen, dock utan PH!









Fredag

Sol, glass å häng med farsan. Så jäkla gött med fredag, en av dom dagarna som man är på bäst humör på.

Efter jobbet tog jag en glass och gled på min oldschoolbräda, avnjuta lite vårkänslor. Fick även idén att besöka metropolen Gunnebo och min farsa. Han har alltid spännande saker att berätta, oftast om personer jag inte har en aning om vilka dom är eller om olika lastbilar som jag jag inte har en blekaste om. Men det är bara hålla med och försöka hänga med i snacket.

Nu ska jag stöda för ikväll är det tacoshäng här!





Thai

Igår landade Thaikillarna i Sverige och idag hängde vi på TR, lite svagare men sjukt mycket brunare. 

Blev ett rätt lugnt pass där fokus var spännande faka om resan. Albin som har den lite mörkare färgen året pm var kolsvart, han tog visst solningen till en annan nivå. 

Hur som helst är det skönt att dom är hemma så det blir lite ordning i stan.




Arbetslivsdag

Idag har det varit en fantastisk dag på jobbet. Alla 8or har fått en försmak av arbetslivet. Vi har pratat om olika arbeten, vad som krävs för att arbeta och hur man skryter om sigsjälv när man ska söka jobb. Vi har även lyssnat på personalchefen på astrid Lindgrens värld, mycket intressant. Just om ALV lärde jag mig mycket som jag inte visste innan, om att dom bara har närproducerad mat, och hur man verkligen tar hand om sina anställda. Detta var en inspirerande dag och hoppas att ungdomarna blev sugna på att komma ut i arbetslivet.






Tisdagsmys

Blev lite mys med Alex ikväll. Vi intog Sahara å beställde in vår favorit Metze. På tv flödade CL fotboll, helt enkelt en riktigt bra tisdag.






Snabba frågor

För länge sedan hade jag en liten följetång med sköna personer runtom i Sverige, Larsa från Big Brother, Väderhunken från TV4 och Oscar Möller från ÅFF. Tänkte ta upp det nu igen och har lite sköna personer på g som ni säkert känner till. Tänkte börja med en repris med Larsa. Han borde ha vunnit BB, men det räckte inte hela världen. Nu glider han runt å gör bus uppe i Umeå. Självklart  fortfarande straight edge!
 
Det hela går ut på att personen i fråga svara på några snabba frågor, skönt, enkelt och rätt skoj.

Jag Heter: Lars bergström
 
Jag bor: Umeå
 
Men jag skulle vilja bo i: Umeå
 
Jag äter helst: Pitepalt
 
Jag dricker helst: zeunerts julmust
 
På min fritid gör jag helst: kollar hockey och fotboll. hänga med polare och resa
 
Internetsida jag ofta besöker: Facebook och tvmatchen
 
När ingen annan tittar på brukar jag: titta på sport 
 
Bästa youtubeklippet: nått när någon gör illa sig e ju alltid skoj
 
Jag har slutat med: att vara arbetslös 
 
Men börjat med: att jobba på förskola
 
Jag skulle vilja vara bäst i världen på: fotboll
 
Det sjukaste jag gjort:  ojoj, så mycket vansinne som hänt. men kanske då jag o en polare gav min mamma ett påskägg med en bajskorv i 
 
Jag skulle vilja tillägga: stay wild
 
 
 
 

Minnen

När jag var liten så brukade jag tillbringa större delen av sommarloven i Odensvi. Där bodde min mormors nya man, Uno. Ett mysigt vitt hus med röda knutar, stor trädgård med jordgubbsland och krusbärsbuskar. Vi var ofta ute och fiskade och för att få maskar att meta med körde vi ner en högaffel med el i marken, Uno sa att det var olagligt, men vi gjorde det ändå, jag tyckte det var häftigt.
 
Uno var jägare och jag fick låna hans jaktmössa när vi skulle ut i skogen. Han hade saltstenar utsatta i skogen och det var spännande att se alla spår och lista ut vilka djur som varit där. Uno körde en vit saab 900, den åkte vi till lanthandeln och köpte mat, och om man hade tur så fick man godis. 
 
Det är runt 18 år sedan jag var där och jag har ofta tänkt att hälsa på och kolla hur det ser ut nu. Tyvärr gick Uno bort i veckan, jag som verkligen ville träffa honom igen. Men i sommar ska jag åka till hans hus. 
 
Jag ångrar att jag inte har hälsat på, men dom minnena han har gett mig kommer alltid att finnas där.
 
 

Vår

Så sjukt Nice väder i viken idag. Blev först lite pump på TR, sen köpte jag med mig mat och drog till horns udde. Riktigt trevligt där vid vattnet och extra fint idag då det var strålande sol.

Har kollat fotboll med Kisen å Ekberg nu, svinkallt derby mellan Gunnebo och hjorted/totebo. 






Film

Städade lite efter gymmet. Hittade en film som några elever på Gamleby folkhögskola gjorde för några år sedan. Den handlar om mig och mitt liv som drogfri.

Tittade på den och blev sjukt peppad på att börja föreläsa lite om viktiga val man gör i livet och att det finns andra vägar att gå än att börja supa.




Träningspolare

Halva gänget som brukar träna är i Thailand, andra halvan sär arbetslösa och träna dagtid. Jolla jobbar tvåskift, å det suger att träna själv. Denna vecka så jobbar jolla dag vilket innebär att vi kan pumpa, riktigt nice! 

Snart kommer thaigänget hem, hoppas dom hittar jobb så att det blir pump på normala tider! 






Semlor

Idag är det fettisdagen, typ en av dom bästa dagarna på året. Jag verkligen älskar semlor! Får se hur många jag ska svepa i mig idag.





Våg

Har köpt en ny våg, den kan mäta kroppsfett, vattenmängd i kroppen och vad alla ben i hela kroppen väger. Efter första testet så tror jag att den ljuger.

19.9 i kroppsfett. Vågen stannade på dryga 85 kg. Nu ska jag kämpa upp mot 88 kg




Sömndag

Tog mig till gymmet trots allt. Messade halva stan men ingen orkade följa med, så sjukt segt! Det är ju Nice att träna på en söndag och man blir ju pigg av det, men ingen kanske vill vara pigg en söndag.

Lagade en god middag och nu så städar jag lite, ser ut som skit hemma. Så in med allt i garderoberna nu.




Söndag

Blev en lång natt bakom djbäbkarna på Sahara. Riktigt skoj att vara tillbaka igen, men visste inte om jag skulle skratta eller gråta på slutet då jag näst intill blev tvingad att spela sommartider, YMCA och massa andra gamla hits.

Idag är det söndag, jag är sliten, jag ska göra pannkakor nu och senare träna på TR. Hoppas på att bli lite piggare.




Grått

Grått å ruggigt som fan idag, känns nästan som höst. Har precis sorlat match, vi vann med 2-1 i en rätt så snö match. Jag gjorde 1 assist och spelade 70 minuter. Just nu haltar jag fram och konstaterar att jag inte är 18 år längre.




bloglovin