Klassresa

Skolorna sparar in på det mesta nuförtiden. Klassresor är nästan bara att glömma. Därför så gjorde en av de klasserna jag jobbar i en liten hemmagjord klassresa som förmodligen kommer att bli en av deras bästa minnen med klassen. Istället för att åka en heldag till lisseberg eller grönan, där klasen typ inte hänger ihop så drog dom ihop en kanothajk. 
 
Jag drog dit några timmar för att hänga med dom. Det blev lägereld, grillning, lekar, bad och allmänt skönt häng. Alla var tillsammans, skrattade och hade en sån sjukt bra gemenskap. Det är sånna tillfällen man kommer ihåg. 
 
Jag ska spela match i morgon annars hade jag sovit över med dom. Hoppas att dom får en fantastisk fortsättning och en underbar lördag oxå. Dom var verkligen värda detta fantastiska väder som har varit idag.
 
Det behöver alltså inte kosta såmycket pengar för att få ihop något skoj med klassen.
 

Skate, kick och Bmx

Sista dagen med e-val. Solen stekte på och kidsen var sjukt pepp på skate. Idag var det den dagen med mest nybörjare, men jäklar vilken fart det var på brädorna.

Dessa dagar har varit så sjukt fantastiska och lärorika. Det är vid sånna här tillfällen man skapar relationer och bygger upp mycket som man har nytta av i skolan.

Måste tacka alla som valde skate, ni har varit grymma!! Så sjukt skoj att se er ösa i lokalen!


Skatecrew

Idag var det dags för elevens val part 2. Solen stekte på och det var full fart både inne och ute. Det bjöds på både 3flips och volter!

Alla var sjukt duktiga och det är en dröm att få jobba på det här sättet. Det är vid sånna här tillfällen man skapar en riktigt bra relation med eleverna och man ser hur dom arbetar och samarbetar utanför klassrummen.

Tyvärr så blev det en skada, en elev ramlade och vred sitt knä. Jag hoppas verkligen att det inte var så allvarligt.

Förutom olyckan var det en sjukt bra dag!


Tatuering

Igår blev den en impulstatuering. Egentligen gillar jag inte att göra det å det är bäst om det är en tanke bakom tatueringen. Men nu hade Emil lite ledig tid så jag bestämde mig för en tår på fingret. Precis så som jag känt senaste veckan.

Jag är nöjd med resultatet.


Elevensval

Idag har vi haft elevensval, vi har det 3 dagar varje termin och det är så sjukt nice, både för mig och för eleverna. Jag håller till i skatehallen och det var verkligen påtiden att damma av brädan.
 
Det coolaste med skatehallen är dom som aldrig stått på en bräda förut. Från att man knappt vågar stå på brädan tills att man klarar av att åka, ta fart och åka upp i ramperna när det är eftermiddag. Den utveckligen och den lyckan är så himla coolt att se.
 
I morgon är det vanlig dag sedan avslutar vi torsdag och fredag i skatehallen oxå. Fantastiskt.
 

Morsan

Igår regnade det, många var bakis och det var en halvseg dag. Dock så var det mors dag, vilket innebar en sjukt nice gofika.

Min mamma är nämligen expert på att baka, hon gör det ofta och hon gör det sjukt bra.

Här är hon som är proffs på att baka!


Bakis

Har varit en rätt slapp dag idag, dock en rätt pigg å fräsch dag. Igår hinkades det alkohol i stora mängder, någon spydde, någon däckade och några slogs. Många var glada, dansade och hade skoj, men idag mår dom dessto sämre.
 
Majoriteten av alla över 18år dricker alkohol någon eller några gånger i månaden. Vad är det egentligen som får så sjukt många människor att vilja dricka? jag har inte fattat det och när man ser hur en del beter sig så är det ännu svårare att förstå.
 
Men så är det ju med rätt många saker här i livet, att det är sjukt svårt att förstå. Jag kommer varjefall hålla mig nykter, njuta av livet och inte vakna bakis en söndag. 
 
Stay clean!
 

Palle

Inatt tog vi över Palle. Det blev fullt hus och man kan lugnt säga att dansgolvet kokade.

Tack till alla som kom å röjde och ett sjukt stort tack till Hank och Linuz för en fantastisk kväll i DJbåset.

Bättre bilder kommer vid ett senare tillfälle.


Heldag


Vanlig dag

Idag var det faktist en hel vanlig dag på jobbet. Jag var inte ledsen en enda gång och jag kunde fokusera på arbetet. Jäkligt skönt.

Det har gjorts prov, haft gymnastik, matte och givetvis basket på rasterna.

I tidningen gick det att läsa om demonstrationen. Den blev så sjukt lyckad och kidsen ska ta åt sig äran för att det blev så bra.

Allt detta stöd gör att jag kan gå på helg och trots omständigheterna må rätt bra! Tack!

Ikväll är det derby, match mot Tjust. Det kommer att komma mycket folk, bli en tuff och tät match och förhoppningsvis tre poäng till VFF.

Helg - smak påt!


Demostration

Blev en mycket speciell dag på jobbet idag. Jag kände någon viss kamp och kämparglöd och blev inspirerad av alla fantastiska elever som planerade en demostration utanför kommunhuset. Det hade fixats affischer, plakat och ramsor.
 
När klockan var slagen så stormade det ut elever från skolan och siktet inställt på kommunhuset. Det blev en tom känsla på skolan, vi som var kvar där var nyfikna på vad som hände på andra sidan stadsparken. jag fick bilder skickade till mig och jag var så sjukt stolt över att det blev en bra grejj och dom fick göra sin röst hörd. Kommunhuset intogs och skolpolitikern fick stå tillsvars mot en hel skola som ville visa sitt missnöje.
 
När demostrationen var slut så tågade eleverna tillbaka mot skolan och jag mötte dom vid ingången, det var bland det mäktigaste jag varit med om. Jag blev ledsen och så sjukt stolt på samma gång.
 
Detta var en sak som eleverna tagit tag i och arbetat fram själva, så jävla stort. Hoppas att budskapet sprider sig runt och fler reagerar om det är något som är på tok.
 
Så sjukt många som har hört av sig och tyckte att ni gjorde en sån bra sak, och att det berör för allmänheten oxå. Ni ska vara stolta över er själva.
 
Tidningar, radio och åskådare tog del av allt och er röst hördes! Rösterna hördes rakt in i mitt hjärta.
 
 

 
 
 

Minnen

Kunde inte sova speciellt bra inatt, vaknade hela tiden och kollade oroligt på klockan. Försökte komma fram till om beskedet om övertalighet verkligen var sant, tyvärr var det så.
 
Jag gick till jobbet med gråten i halsen, visste att det skulle bli en tung dag med många frågor, funderingar och tårar. Jag har inte hunnit smälta det jag fick reda på och jag vet inte än vad som kommer att hända, därför blev mågna frågor obesvarade. 
 
Hur som helst så har personal och framförallt eleverna visat ett sånt stort hjärta mot mig, så mycket kommentarer, mail, mess och omtanke har jag aldrig fått förut. Någonting är fel och ingen vill att det ska vara så.
 
För eleverna handlar det om att en person, förebild, någon dom kan lita på och har skapat en relation med som försvinner. Något som tar år att bygga upp. För mig handlar det om att fler än jag blir behandlade dåligt och orättvist av kommunen. Man ska inte bara kunna flytta på människor och bestämma vart och vad som ska jobba med. Det är människor vi pratar om, inte någon robot eller maskin.
 
För mig handlar det inte om att jag är orolig för att jag inte kan få något jobb i framtiden, jag har redan fått andra erbjudanden. Men jag vill inte jobba med något annat just nu. Jag vill jobba på Ellen Key, jag vill jobba med det jag varit med och startat och byggt upp. Jag vill jobba med det som vi har planerat och jag vill forsätta sötta dom eleverna jag stöttar nu.
 
Det har skapats facebookgrupp, hashtags och affischerning. Det ska demostreras och tidningen är inkallad. Eleverna visar verkligen att det har hänt något som dom inte gillar och tänker stå upp för det, något som jag kommer vara evigt tacksam för. Ni är helt enkelt bäst och betyder så sjukt mycket för mig.
 
Just nu cirkulerar allt bra, alla minnen och allt man gjort tillsammans. Det tar inte en dag att bygga upp en relation och förtroende för någon. Men det tar en dag att göra sig av med det.
 
Tack för ert stöd, jag tror på er, ni är bäst!
 

 
 

Beskedet

I morse messade Andy å jag, han skrev att han var avis på mig för att jag hade världens bästa jobb, jag kunde inte annat än att hålla med. Har skrivit det förut och gör det igen, jag har världens bästa jobb och jag trivs så sjukt bra. 
 
Idag klarade en av de eleverna jag jobbar med sitt matteprov, han blev sjukt glad och den känslan när man jobbar med någon som lyckas är fantastiskt. 
 
På en av rasten frågade några om jag ville vara med på basket, givetvis var jag det. Alla som ville fick vara med och det var en sjukt bra stämmning. Man känner sig så uppsktatad när eleverna tycker att det är roligt att ha med en.
 
Ett läsår har snart gått, å det har gått så sjukt snabbt. I höst kommer de nya sjuorna, jag har varit med och skolat in av eleverna som jag ska jobba med då. Han har varit nervös och spänd inför den nya skolan. Men nu ser han fram emot det, han tycker att det ska bli skoj att börja på Ellen Key och han tycker att det är skönt att jag ska vara vid hans sida.
 
Igår kom en gammal elev och hälsade på, när han började hos oss i årskurs 8 hade han inte ett enda betyg. Vi jobbade hårt under två år, med och motgångar, bra dagar och mindre bra dagar, men när han slutade nian hade han godkänt i alla ämnen. 
 
Ett gäng av de nya sjuorna är skatekids, dom tjatade på mig att jag skulle jobba i deras klass, men jag fick lugna dom och berätta att vi kommer att träffas på rasterna och i kafterian, dom blev peppade!
 
Allt detta fick en totalt vänding idag. Jag blev inkallad på ett möte och fick beskedet att jag är övertalig, vilket innebär att någon annan som jobbat längre än mig i kommunen har rätt att ta över min tjänst. Kommunen har skurit ner på personal och nu är det som som har jobbat längst som får vara kvar, jag har jobbat i 12 år...
 
Så jag känner nu har jag aldrig känt förut, chockad, ledsen, tom och helt vilsen. Det är många många fler som har fått samma besked som mig och jag lider med alla.
 
Nedskärning har varit ett ord för mig innan, idag fick jag smaka på det.
 
Rektorn på Ellen Key vill givetvis ha kvar mig och än är inte allt kört, men det här hade jag inte räknat med och jag vet inte hur jag ska tackla det. 
 
Jag vill jobba kvar på Ellen Key och jag vill ha världens bästa kids runt mig som håller mig när jag faller..
 
 

Taggarå

Måndag och en jävligt skön vecka framför mig. Peppar som fan på helgen!

På fredag är det derby mot tjust, gratis inträde och jag hoppas att ni kommer och kollar!

På lördag har jag två spelningar. Först ett kort set på mejeriet på deras avslutningsfest. Sen direkt till Palle för att leverera musiken där på balnatten! Kommer bli snuskigt fett!


Bäst i världen

Det har väl inte undgått någon att Sverige vann VMguld.

Har varit så sjukt härligt att kunna kolla hockey hela kvällarna, å nu är det slut, blir så himla tomt.

Skönt som fan att Sverige fick guldet. Här kommer kanske de sämsta bilderna jag någonsin lagt upp här, men fan så härliga!!


Händelserikt men ändå så slappt

Igår var en händelserik dag, fast ändå så gjorde jag i princip inte ett skit. Kollade på hockey, åt pizza, eurovision och skaffade Twitter.
 
Eurovision är nåt som jag egentlgien inte vill titta på, blir alltid lika besviken. Fast jag gillar musik och det är skoj att se vad som händer för varje år. Danmark vann, vet inte varför dock.
 
Vad det gäller Twitter är jag inte så imponerad heller, men kanske tar ett tag innan man är inne i tugget.
 
I morgon är det måndag, nya vecka nya möjligheter. Lovar att det kommer bli en fet vecka!
 

Pizzatajm

Efter ett skönt pass på gymmet i morse så var det dags för hockey och puzzahäng.

Tanken var grill men vädret sög. Pizza fick duga gott. Favoritpizzan tre vänner var givet.


Gofika

Inte nog med min förmiddagsfika i solen, det blev även eftermiddagsfika. Och inte vilken fika som helst, en riktigt godika. Godsakerna hade eleverna bakat själva och jag ger dom självklart högsta betyg.

Nu är det bortamatch mot Gislaved på schemat.


Fika

Det är fredag och det levereras sol! Jag passar på att njuta och chillar ut den med en förmiddagsfika i solen, fantastiskt njutbart!


Trött påt

Idag är jag trött påt, tippat bort pengar, är seg, ont i huvet och inte pepp alls. Ska kolla in Sverige - Kanade nu och hoppas på en bra hockeymatch.
 
När man är trött påt så kan lite god mat rädda en hel kväll.
 
Klyftpotatis, sojafileer, massa blandade rotfrukter i ugnen och en god sås. Enkelt och sådär gott så att man blir tårögd.
 

Kvällssolen

Bluebird och vårkänslor i luften, blev att klippa kvällssolen. Att sitta å njuta och kolla in över viken är så sjukligt nice!

Viken är fan bäst!


Städa?

Finns många saker man borde göra, men inte orkar. Jag borde städa, diska och laga mat. Men istället blir det träna, slappa och förmodligen köpa mat.

Så i morgon när jag kommer hem från jobbet så ser det lika skitigt ut som det gör nu, fast kanske ännu värre.

Jag har verkligen svårt att hålla ordning hemma.

Här är min vy från sängen just nu.


Shorts

Idag har det varit pissväder, men man kan ändå köra shorts. Yes, denna vecka har varit shortspremiär för min del. Shortspremiär för mig innebär att man har på sig shorts en hel dag å inte alls fryser, fantastiskt skön känsla.
 
Så proffstecknet upp och shortsen fram dudes!
 

Dansband

Ibland så får viken finbesök. I helgen så var det ett gäng dansbandslegender på besök.

Tråkigt nog kunde jag inte besöka deras konsert.

Dansband all the way baby


Skatetävling

Efter några timmars sömn och hemfärd till viken blev det ingen vila. Direkt upp till skatelokalen för att vara speaker på den årliga majtävlingen. Skate, kickbike, bmx och inlines. Många kids som levererade idag. Wobz och Waza stod för musiken och det var riktigt bra drag i lokalen.
 
Kidsen kör på för fullt och skatelokalen lever i allra högsta grad, så sjukt gött att se. Tävlingen gick bra och det var feta priser från bl.a. Borka intersport, filmstaden och subway.
 
En grym avslutning på en fet helg!
 

Mr Dee

Efter gårdagens match blev det att sätta gasen i botten och sätta fart mot Nkpg. Jag och Linuz hade fått äran att hänga med Daniel Dee Wingmalm och kolla på hur han jobbar som proffisionell DJ. Kvällen började med lite häng hemma hos honom, kolla in hans prylar och snacka lite DJ. Vi testade att köra på hans Nexusspelare, vilket gick sådär, men det var inte huvudmålet att visa vad vi kunde.
 
Senare så begav vi oss till Lkpg och nattklubben Sliver som Dee ofta spelar på. Det blev en natt fylld av intryck, röjj och fest! rikigt spännande att se hur han jobbade, proffsigt!
 
Vi sov där inatt och i morse blev det slappt häng och lite frukost innan hemfärd till Viken. Daniel hade en sjukt cool katt, sixten! 
 
Tack för besöket, det var lärorikt och spännnade.
 

Vinnarpasta

Innan matchen så drog vi ner till Morella. Dom serverar nämligen vinnarpasata, det passar ju perfekt till matchen.

Vi tog 3 nya poäng och vann med 3-1 mot Hovslätt. Den där pastan kan det bli fler gånger.


Ledigt

En ledig fredag firades med pickninck ute på skanvik. 4 chefer följde med, Alex, Ödlan, Bobbo och Frasse.

Gofika och frisk luft. Vi slapp regn och ormar som tur var.


Whiskey

Blev ett lite lättare pass på gymmet idag, mest rehab för min axel som inte vill samarbeta med mig. Har match i morgon så ville inte sluta ut mig.

På gymmet finns det ett par, pensionärer. Dom dricker vatten (tror jag) från varsin spritflaska. Vilka chefer dom är!


Spöregn å tacos

Lagom efter fotbollsträningen så blev det självklart spöregn igen. Jag blev pissblöt när jag cyklade hem.

Det gjorde dock inte så mycket med tanke på att det väntade tacos, hockey och NHLturnering. Riktigt skön kväll


Stekhett

Röd dag, stekhett och häng i Stadsparken. Vi var nästan badsugna, men på 30 sekunder slog det om och blev spöregn.

Blev löpet hem! Frasse var sjukt snabb.


Långhelg

När man har långhelg och då får man se ut precis hur man vill. Såhär ser jag ut med naturgodis och pizza

 


Viken

Inland är det ganska lätt att förstå varför man älskar viken! Sommaren närmar sig med stormsteg och ikväll var det dags att klippa första solnedgången!

Viken levererar


Take care

Ibland så kommer det sånna dagar man tänker efter lite extra, då man förstår hur viktigt det är att man tar hand om varandra och visar att man bryr sig. Idag är en sån dag.
 
Så ta hand om varandra, visa respekt och vänskap. 


Basket

Vädret är så sjukt nice! Skolgården är fylld med ungdomar och rasterna är njutbara.

Idag hade vi premiär på basketplanen och att jag är kung på 21 håller fortfarande i sig.


Porträtt

Att måla av någon är inte så lätt, om man Inte heter Sanna och är bildlärare, då är det lätt!

Idag fick jag agera modell för Lasse som för första gången i sitt liv målade av någon. Resultatet blev rätt nice.


Grill

Efter mycket om och men. Väntande och hej å hå så blev det en bra söndag.

Ville få med mig folk ut redan vid 12, men det drog ut på tiden och jag gjorde ett besök på actic istället för att sitta hemma å glo. Efter det drog jag å jolla till korpa för att ha premiär med engångsgrrill. Det var så sjukt gott och nice!


Lkpg

Har spenderar några timmar i lkpg idag. Chillat på stan, shoppat å käkat. En riktig skön lördag i rätt stekande värme!

Nu beger vi oss till Åtvidaberg för att kolla lite fotboll mellan ÅFF och DIF! Forza bruket


Bortamatch

Spenderar denna fredag i en buss. Vi är på g till Aneby för att spela bortamatch.

Som tur är så har man sköna lagkamrater. Just nu är vi Marianelund å käkar.


Back in the days

Igår drog jag på lite sköna låtar som gick för ett par år sedan. En av mina favoriter är "1990 nånting med Snook" Dom sjunger om den tiden jag oxå växte upp och det är precis så som det var. Lyssna på den och få en inblick i hur det var back in the days.
 
Yo! MTV Raps, Banana skids, McGyver
Fruit of the loom, HB, bröst och butterflyer
Palla äpplen, handen på rumpan och BMX
1990 nånting, det var back in the days


Åååååååh

Årets tråkigaste dag avslutades med en av årets tråkigaste fotbollsmatcher. Visst, jag trodde kanske inte att Barcelona skulle vända 0-4 underläge men jag hade hoppats på en spännande match, så blev inte fallet.

Dagens höjdpunkt och kanske enda lyckade saken på hela dagen var min middag.

Hackade upp lite goa färska grönsaker, fräste dom lite samtidigt som jag kokade upp lite sojastrimlor. Blandade upp allt i en kastrull och hällde i grytmix med röd curry. Till det hade jag ris. Sjukt gott, proteinrikt och mättande.


Segaste dagen

De flesta är lediga, det är strålande sol och skönt väder. Men typ alla jag känner väljer att vara hemma, glo på tv och vara allmänt tråkiga. Det kryper i kroppen på mig!

Hur fan vill man inte vara ute en sånhär dag?!? Fick ta ett litet ensamstek på vår bakgård .


Valborg

Idag har det varit årets stora fylledag. Den dagen många kids tar sin oskuld vad det gäller alkoholen. Hoppas att många tänkte till och vågade säga nej, för det är fett!!

För oss blev det ganska lugnt. Shoppade loss lite pizzor från Guldkant och chillade hos Wurt å Jonna.


bloglovin